Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Material och skötselråd

Generella skötselråd
Vi rekommenderar att inte utsätta smyckena för fuktiga miljöer. Dusch/badrum/gym eller användning av lotion, parfym osv.. Metalldelarna är speciellt känsliga och kan missfärgas utav fukt. Önskar du ett smycke som tål väta, kontakta oss först så kanske vi kan lösa det åt dig. Likaså kan överdrag av silver eller lack/färg nötas bort vid frekvent användning eller slitage. Använd smyckena varsamt så håller de längre.

Förvaring
Bäst förvarar du smyckena i medföljande smyckespåse eller i en lufttät plastpåse. Undvik att förvara dina smycken i våtrum eller direkt solljus.

Halskedjor
Våra halskedjor är slitstarka och består utav rostfritt samt nickelfritt stål. De tål en del väta som svett, parfym och lotion. Halsbands-hängena består oftast av någon typ av metall med silveröverdrag. Dessa tål inte mycket väta utan bör helst undvika fukt.

Metalldelar
Många av våra smycken har metalldelar som är känsliga mot fukt. De kan missfärgas (bli bronsaktiga) om de utsätts för fukt. Bronsfärgen är den som finns under själva silveröverdraget och framträder när pläteringen nötts bort av slitage eller väta. Ha det i åtanke och var försiktig när du använder dina smycken.

Halvädelsten
En del smycken tillverkar vi med pärlor av sten/halvädelsten. Materialet är relativt tåligt mot väta och normalt slitage. Då pärlorna är infärgade är det dock vanligt att färgen bleknar efter en tids användning. För att färgen ska hålla så bra som möjligt bör man undvika fukt och solexponering. Då våra stenpärlor består av naturmaterial kan de skifta i färg och mönster vilket vi tycker är mycket vackert. På så sätt blir varje armband unikt.

Glaspärlor
De pärlor vi kallar "pärlemor" är lackerade glaspärlor. Vid slitage kan lackeringen nötas bort så använd dina smycken varsamt. Till dig som beställt armband med svarta pärlemor-pärlor som "tappat" lacken och blivit vita: hör av dig till oss så byter vi ut dem mot våra nya genomsvarta pärlor.

Akrylpärlor
Våra siffer- och bokstavspärlor består utav akryl och tål en del väta. Prickarna på Å, Ä och Ö samt plustecknen är ibland handmålade och därmed inte lika tåliga mot slitage som övriga.

Elastisk tråd
Till de flesta av våra armband använder vi elastisk tråd. Just nu använder vi en genomskinlig 0,8mm tråd som är den bästa vi hittat sedan vi startade 2011. Skulle du uppleva att tråden i ditt armband blivit slappt av en eller annan anledning: hör av dig till oss så kan vi säkert hjälpa till att trä om ditt armband på ny tråd.

Örhänges-krokar
Vi har som regel att alltid välja örhänges-krokar av äkta/sterling silver (925). Denna typ av silver är att föredra, speciellt på örhängen som ska gå igenom örat.

Frågor?
Har du frågor till oss är du varmt välkommen att höra av dig. Vi vill ha nöjda kunder och hjälper er alltid efter bästa förmåga.

Drift & produktion: Wikinggruppen