Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Storleksguide armband


Standardmått
Alla våra armband förutom fjärilsarmbanden är elastiska. Vi rekommenderar M (standard) om du ska ge bort ett armband och är osäker på storlek. Handlederna som syns mest på våra produktbilder är storlek S (kvinnan) och M (mannen).

StorlekHandledsomkr. ca
XS14 cm
S15 cm
M (standard)17 cm
L19 cm
XL20 cmVanliga mått på handledsomkrets:
Ålder 0-3 år: 10-14 cm
Ålder 4-8 år: 11-16 cm
Ålder 9-12 år: 13-17 cm
Ålder 13-15 år: 14-19 cm
Kvinna: 14-21 cm
Man: 15-21 cm

Att mäta sin handled
Bäst passform får du genom att mäta din handled där den är som smalast (där armbandet ska sitta). Jämför med tabellen ovan för att se vad du bör välja för storlek. På vissa armband kan du ange ditt handledsmått när du beställer. Ange då omkretsen på din handled utan att lägga till någon extra marginal. Du ska alltså inte skriva längden du vill att armbandet ska vara utan vi lägger till lite så att armbandet ska passa handledsmåttet. Har du ingen möjlighet att mäta (eller om du ska ge bort armbandet), chansa inte på handledsomkrets utan skriv hellre om det är till en man/kvinna/barn samt om du uppskattar storleken på handleden till S, M, L, XL osv... Så mycket information som möjligt är bra. Kom ihåg att det alltid går bra att byta storlek i efterhand om det inte skulle passa.

Att mäta utan måttband
Har du en linjal hemma kan du exempelvis vira en tråd eller en smal pappersremsa runt din handled, där den är som smalast. Sedan klipper du där remsan/snöret möter andra änden och mäter sedan med linjal. Lägg inte till någon marginal utan mät så noggrannt som möjligt och ange din omkrets i cm om det finns möjlighet. Annars använder du tabellen ovan för att se vad du bör välja för färdig storlek.

Passformsgaranti
Om armbandet du beställt inte passar användaren kan man skicka tillbaka det till oss för kostnadsfri storlekskorrigering. Det gäller även om du gett bort armbandet i present. Kvitto behövs oftast inte och det är inga problem om det gått mer än 30 dagar. Här kan du läsa mer om garantin: Passformsgaranti.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen