Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Storleksguide armband

StorlekHandledsomkrets ca
XS14 cm
Herr XS15 cm
S15 cm
Herr S16 cm
  M (standard)   17 cm
Herr M18 cm
L19 cm
XL20 cm


Finns inte din storlek?
Lägg till ett meddelande i kassan med ditt handledsmått (handledsomkrets i cm) så anpassar vi armbandet efter det (dock max 25 cm). Gäller alla armband förutom de med förlängningskedja.

Armbands-storlekar
Vi rekommenderar M om du ska ge bort ett armband och är osäker på storlek. Vår storlek M (standard) brukar upplevas som en stor Medium för kvinnor och som en liten Medium för män. Medium för män brukar ligga mellan 17,5-18 cm handledsomkrets. På vissa av våra smycken som riktar sig till män har vi anpassat storlekarna genom att kalla dem för Herr S, Herr M osv och då är de någon cm större än vanliga S och M som är anpassat till kvinnor. Handlederna som syns mest på våra produktbilder är storlek S och M (kvinna) och M (man). Längre ner följer tips om hur du mäter din handled bäst.

Vanliga mått på handledsomkrets
Ålder 0-3 år: 10-14 cm
Ålder 4-8 år: 11-16 cm
Ålder 9-12 år: 13-17 cm
Ålder 13-15 år: 14-19 cm
Kvinna: 14-21 cm
Man: 15-21 cm

Att mäta sin handled
Bäst passform får du genom att mäta din handled där den är som smalast (där armbandet ska sitta). Jämför med tabellen ovan för att se vad du bör välja för storlek. Tänk på att det kan vara olika storlek på din höger och vänster handled. Det går alltid bra att byta storlek i efterhand om det skulle behövas.

Att mäta utan måttband
Har du en linjal hemma kan du exempelvis vira en tråd eller en smal pappersremsa runt din handled, där handleden är som smalast. Sedan klipper du där remsan/snöret möter andra änden och mäter sedan med linjal. Använd tabellen ovan för att se vad du bör välja för storlek.

Passformsgaranti
Om armbandet du beställt inte passar användaren kan man skicka tillbaka det till oss för kostnadsfri storlekskorrigering. Det gäller även om du gett bort armbandet i present. Kvitto behövs oftast inte och det är inga problem om det gått mer än 30 dagar. Här kan du läsa mer om garantin: Passformsgaranti.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen